Laskeskelin tässä, että mulla on enaa 6 työpaivaa jaljella täällä. Jeejee!. No kyl sitä hommaa riittää töissä vielä ihan hyvin jokaiselle päivälle, vähän loppukiriä nimittäin pukkaa. Töissä kaikki on menny ihan kohtuu hyvin suunnitelmien mukaan ja on tästä reissusta mahdollisesti ollut jopa ihan hyötyäkin omia töitä ajatellen! Vähän hidastusta on aiheuttanut nää mun kanssatyönteijät, mm. mun parin viikon labrahommat meni kokonaan uusiks yhen kaiffarin huolimattomuusvirheen takia. Samoin yhet naytteet löyty aamulla kahteen osaan haljenneena kun toinen runno niitä väkivalloin, ei hyvä. Mutta nou hätä, mähän oon semmonen jees-mies, ettei tommoset paljon haittaa! :D

Suomeenkin on ilmeisesti saatu jo kesäkelit, hyvähyvä! Täällä on nyt toukokuussa ollut päivisin aina yli +20C, joinakin paivina jopa +30C. Tosin aina taivas ei oo yhtä sininen kun allaolevissa kuvissa. Kiinalaiset naiset muuten suojautuu auringolta sateenvarjoilla (tai päivän-). Vaaleaa ihoa ihaillaan, monet rasvatkin on täällä ihoa vaalentavia. Vähän eri meininki kun länsimaissa siis. Metrossa näkee myös paljon miehiä, joilla on ihan hullun pitkät kynnet tai ainakin pikkurillissä on semmonen naisen kynsi (joillakin on jopa kynsilakka vedettynä tohon pitkään kynteen, järkkyä!). ilmeisesti se, niinkuin toi ihon vaaleuskin, on merkki siitä, et oot hyvissä töissä, etkä missään peltohommissa tai vastaavissa.

Tutkimuskeskuksen pihaan kasvoi yhtenä aamuna nurtsi! Tost vaan, tsädäm!

Oon tuolla työpaikkaruokalassa siirtynyt astetta fiinimpään ruokaan. Siellä on nimittäin sen peruslinjaston lisäks semmonen TTY:n Konetalon Nyyttonin baarin Fusion Kitchenin tyylinen tiski, josta saa kinkkiruokaa ihan omalle lautaselle tarjottimen sijaan. Suurin ongelma on tähän mennessä ollut tama:

Eli listalta pitäis valkata ruoka ja kertoo se tädille. Ongelmaa ei oo, jos mukana on työkavereita tulkkina mut yksin on ollu aika haastavaa. No mää oon sitte vaan osotellu tosta jotain ja esim. kolmanneks ylin ruoka nayttaa tältä:

Tsikeniä ja sipulia siis. En tiiä, et mikä noista kiinalaisista väkäsistä tarkottaa sipulii ja mikä kanaa ja mikä pippuria. No hyvää on kummiski ja vähän lihaisampia annoksia tuolta ainakin saa kun perustiskilta. Naudanliha (löytyy listasta muuten mustan sutun alta) on ton kana-annoksen lisäks ainakin tosi namnam, vaikkakin aihan täynnä jalapenoja. Mikään noista ei kuitenkaan voita perus-munakoisoo, sitä tulee edelleen vedettyä aina vaan kun sitä on tarjolla.

Siinä puolen paivan aikaan kun me lonnitaan lounaalle, pitää taksisuharit taukoo. Eli helteellä taksin ovet auki, penkit makuuasentoon ja unta palloon. Näitä on tossa matkan varrella aika monta.

Niin joo, Juspe ja Maija läks takasin Suomeen eilen. Kyllä tuntuu taas kämppä  hiljaselta ja autiolta! Tiistaina käytiin vielä paikallisessa yksillä: häppy hourin aikaan Vodka Red Bull kustansi tiukat 10 rmb kpl. Aika edullista sanoisin. No yksiin se sit jäi, vaikka tossa kuvassa näyttää et olisin noita vedelly useammankin.. :)